Koirapuisto.fi
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
Toukokuu 24, 2015, 04:50:15

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Haku:     Tarkempi haku
Foorumi toimii osoitteessa koirapuisto.fi.

Jos kuitenkin koet jotain ongelma, poista selainhistoria ja käynnistä selain/kone uudestaan.
33577 viestiä 2592 aihetta kirjoittanut 4258 jäsentä
Uusin jäsen: nuutti
* Etusivu Ohjeet Haku Kalenteri Kirjaudu Rekisteröidy
Koirapuisto.fi  |   |  Yleistä höpinää  |  Aihe: koiran valeraskaus « edellinen seuraava »
Sivuja: [1] Tulosta
Kirjoittaja Aihe: koiran valeraskaus  (Luettu 9585 kertaa)
aliisa
Newbie
*
Poissa Poissa

Viestejä: 10


Katso profiilia
« : Marraskuu 21, 2007, 09:57:44 »

niin.. kysyisin tosta valeraskaudesta, kun meidän allulla se tullee joka juoksun jälkeen.. onks se ihan ok?? kaikki lelut joilla se on leikkinyt ja riehunut niiden kanssa tuleekin niistä sen "pentuja", niitä nuoleskellaan ja hoivataan. petiä tehdään nurkkaan ja kauhea vinkuminen koko ajan. jostain luin että lelut otetaan pois ja niin olen tehnyt, mutta se ulina sen jälkeen ja ruokahalut menee moneksi päiväksi, (vaikkakin muuten hyvä syömään)..   kokemuksia??? neuvoja??
Kirjattu
marika
Hero Member
*****
Poissa Poissa

Sukupuoli: Nainen
Viestejä: 1406Katso profiilia WWW
« Vastaus #1 : Marraskuu 21, 2007, 10:35:45 »

Toistuvat valeraskaudet rasittavat koiraa aika tavalla fyysisesti ja psyykkisesti. Eli mun mielestä joka juoksun jälkeen tuleva valeraskaus ei ole ok.

Lääketieteelliset hoitokeinot ovat sterilointi tai hormonit. Jotkut koirat ovat saaneet apua oireisiin homeopatiasta. Toisia on auttanut yksinkertaisesti lelujen pois ottaminen ja runsas liikunta + muut virikkeet.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2007, 10:40:05 kirjoittanut marika » Kirjattu

landseer on elämäntapa
Hertta
Hero Member
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 615Katso profiilia WWW
« Vastaus #2 : Marraskuu 21, 2007, 02:00:38 »

Meillä on Hertalla ollut muutama valeraskaus samoilla oireilla kun teilläkin. Maitoa ei nisistä ole tullut vaan lähinnä se on ollut tuota pesimistä ja hoitamista. Hankalimmillaan Hertta halusi uloskin vain vihreän sammakko-lapsensa kanssa, yksin ulkoilu ja ero sammakosta oli liian tuskaista Smiley

Muutama vuosi sitten juttelin eläinlääkärin kanssa asiasta ja hän oli sitä mieltä, että lääkitys kannattaa aloittaa vasta kun maitoa alkaa nisistä tulla, joten emme aloittaneet. Hertta oli valeraskaana hieman höppänä, ei se juuri noilla oireilla tuntunut stressaantuneelta.Se oli lähinnä huvittava, ja raskaus alkoi noin kk juoksun jälkeen ja loppui kuin seinään siinä 60 vrk juoksun loppumisesta Smiley Smiley
Kirjattu

Tapanani on sanoa kaikki mitä ajattelen ja tapanani ei ole ajatella Wink
aliisa
Newbie
*
Poissa Poissa

Viestejä: 10


Katso profiilia
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2007, 02:48:32 »

meillä se valeraskaus hiipuu jo parin viikon jälkeen kun kaikki "pennut" on otettu pois.. ja meilläkin ne vihreät sammakon näköiset on ykkösiä ja sit tulee pehmeät pallot.. jopa sen kumiset vinkulelutkin kelpaavat pennuiksi.. maitoa ei oo kerennyt koskaan tulemaan ,mut aliisa onkin vasta reipas kaksivuotinen.. auttaakohan jos teettää esim. yhdet oikeat pennut?

 
Kirjattu
Möttö&Kamu&Wessul
Hero Member
*****
Poissa Poissa

Sukupuoli: Nainen
Viestejä: 2616


"Wessuli ja Kamu"


Katso profiilia WWW
« Vastaus #4 : Marraskuu 21, 2007, 02:53:00 »

Möttösellä oli valeraskauksia myös ja ne vaan pahenivat kerta kerran jälkeen kun ikää karttui lisää.
Itki, ruoka maistui huonosti tai ei lainkaan, mikään ei kiinnostanut paitsi ne "vauvat eli lelut (jotka piti piilottaa). Meillä syötiin hornmonejakin, - - - ilman mitään helpottavaa vaikutusta. vähensin ruokaa ja lisäsin liikunta ja aktiviteettia. Ei mitään helpotusta ja eipä häklle ruoka edes silloin maistunutkaan, vaikka muuten pohjaton hoto olikin.

Valeraskaus altistaa kohtutulehdukselle eli jos hauvalla ei ole tarkoitusta teettää pentuja niin turvallisinta sterilisoida. Möttö sterilisoitiin, koska juoksut vaan pitenivätkin ja tuntui että ensin on pitkittnyt juoksu jonka jälkeen alkaa lähes samaan pötköön se kauhea valeraskaus. Mötöllä ei koskaan nisät turvonneet tai maitoa tullut, mutta se henkinen helvetti oli kauheaa kuunneltavaa ja katseltavaa kun toinen oli vuorotellen apattinen ja hysteerinen itkussaan. Sad

Jos tulee kohtutulehdus, niin siihen voi koira menehtyäkin, varsinkin, mikäli se märkä kasautuu kohdun sisälle eikä vuoda ulos että sitä huomaisi.  Silloin koira ei ensin oireile mitenkään ja sitten kun yhtäkkiä sairastuu, niin se käy tosi nopeasti ja silloin saattaa olla jo liian myöhäistä leikata. Kohtutulehdukseen ei taida kovin tehokkaasti lääkitys purra, eli sterilisointi on se varmin tapa estää pitkittyneet juoksut/valeraskaudet ja siitä (liian helposti vanhemmiten) seuraava kohtutulehdus.

Yksi narttukoirani menehtyi valeraskauksien jälkeiseen kohtutulehdukseen 5-vuotiaana. Oli ihan terve ja sitten meni muutamassa päivässä huonoon kuntoon. Lääkkeet eivät purreet yhtään. Lääkäri sanoi että märkäkohtu on vuotanut sisälle jo jonkun aikaa (koira oli täysin oireeton ja pirteä ulospäin) ja se näkyy vasta sitten ulos kun mitään ei ole enää tehtävissä. Sairas koira ei kestäisi enää nukutusta ja leikkausta.

Kun Mötöllä juoksu pitkittyi niin ihellä alkoi hälytyskellot soida ja tuli vaan vahva tunne siitä, että nyt ei ole kaikki kohdallaan. Möttö oli ihan terve ja iloinen kuten aina ennenkin. Kun vein siis Möttösen lääkäriin pitkittyneen juoksun takia, niin lääkäri sanoi että ei ole tarvetta kohtutulehdusvaaran takia leikata ainakaan sillä hetkellä, koska tulehdusta ei hänen mukansa ollut, eikä koiralla ollut edes lämpöä. Halusin silti että Möttö steriloidaan varmuuden vuoksi, koska ihellä oli tuo häiritsevä vahva tunne että kaikki ei Mötöllä nyt ole niinkuin pitäisi. 

Välittömästi leikkauksen jälkeen lääkäri sanoi että olipa hyvä ettet antanut periksi, vaan vaadit leikkausta, sillä Möttösen kohdussa oli jotain puhkeamattomia kystia tmv. Siis sellaisia alkuja, mitkä olisivat kuulemma nimenomaan tulevina viikkoina aiheuttaneet sen (katalan sisäänpäin vuotavan) märkäkohdun, mikä oirehtii vasta (liian) myöhäisessä vaiheessa ulospäin. Möttösellä se koko tulehdus oli vasta tulollaan eli ihan alku-alkuvaiheessa.

Vaikka pelkäsinkin kuollakseni Möttösen leikkausta, niin olin helpottunut ja onnellinen siitä, että olin uskonut omiin vaistoihini, enkä luopunut leikkausajatuksistani, vaikka lääkäri vakuuttelikin että pelkoni Mötön kohtutulehduksesta olisi turha. Hoppsukka-Möttö toipui ja kuntoutui nopeasti leikkauksesta ja eli täysipainoista ja jopa riehakastakin grin elämää vuosikausia leikkauksen jälkeen ilman rasittavia juoksuja ja henkisesti raskaita itkuisia valeraskauksia. Cheesy
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 21, 2007, 02:56:42 kirjoittanut Möttö&Kamu&Wessul » Kirjattu

Hymy on ikkuna josta näkee onko sydän kotona =)
marika
Hero Member
*****
Poissa Poissa

Sukupuoli: Nainen
Viestejä: 1406Katso profiilia WWW
« Vastaus #5 : Marraskuu 21, 2007, 03:42:23 »

auttaakohan jos teettää esim. yhdet oikeat pennut?

 

Ei auta, kyseessä silkka urbaanilegenda.
Kirjattu

landseer on elämäntapa
tenkanen
Hero Member
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 1000Katso profiilia WWW
« Vastaus #6 : Marraskuu 21, 2007, 06:34:44 »

auttaakohan jos teettää esim. yhdet oikeat pennut?

 

Ei auta, kyseessä silkka urbaanilegenda.

Joo, ei auta ei... päinvastoin. Sen jälkeen kun on oikeet pennut tehnyt niin saattaa oireet jopa pahentua. Silloinhan se osaa kaivata sitä mitä puuttuu Wink
Varmin keino päästä vaivoista eroon on sterilointi ( ja ainoa )
Kirjattu

-tenkanen-
Sivuja: [1] Tulosta